U oktobru tender za rekonstrukciju fabrike vode u Užicu

Srbija

voda

Gradonačelnik Užica gospodin Tihomir Petković izjavio je da će u oktobru ove godine biti raspisan tender za rekonstrukciju fabrike vode.

Kako je istakao, Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ izradio je elaborat sanitarne zaštite akumulacije Vrutci, idejni i glavni projekat rekonstrukcije fabrike vode, studiju opravdanosti, studiju uticaja na životnu sredinu i ostala potrebna dokumenta. Prema njegovim rečima, rekonstrukcija bi trebalo da bude realizovana u dve faze ukupne vrednosti oko 5,5 miliona evra. Za prvu fazu čija je vrednost oko 3 miliona evra sredstva bi trebalo da obezbedi Republika Srbija.

Podsetimo, u novembru 2014. godine ministar za vanredne situacije gospodin Velimir Ilić posetio je Užice i ovom prilikom izjavio da je Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ završio izradu komplektne projektne dokumentacije za rekonstrukciju fabrike vode u Užicu. Takođe je dodao da će na prvoj sednici Vlade Republike Srbije biti dogovoreno da se fabrika izgradi u tri faze. Prva faza bi obuhvatala iskope, odnosno postavljanje šipova i potpornih zidova; u drugoj fazi bi se izgradila dva objekta u kojima bi bilo smešteno postrojenje, dok bi treća faza obuhvatala montažu opreme. Kako je tada navedeno, vrednost postrojenja trebalo je da bude 2,8 miliona evra.

Sandra Jovićević

foto: dizajnzona.com