U naredne tri godine gašenje kotlarnica na mazut u Beogradu

Srbija

rekonstrukcija beoelektrane.rs

Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ ove godine realizuje ekološki projekat gašenja kotlarnice „Centar visokih vojnih škola“.

Krajem jula ove godine nastavljena je rekonstrukcija i izgradnja toplovodne mreže na delu teritorije opština Savski venac i Rakovica. U planu je da rekonstrukcija bude završena do kraja avgusta 2015. godine.

Predsednik Skupštine Beograda gospodin Nikola Nikodijević prilikom posete radovima 4. avgusta 2015. godine istakao je da će gašenjem kotlarnica na mazut Beograd dobiti kvalitetniji vazduh. On je dodao da je u planu gašenje još 30 individualnih kotlarnica u narednih nekoliko godina. Gospodin Nikodijević je naveo i da JKP „Beogradske elektrane“ finansira radove iz sopstvenih sredstava.

Direktor JKP „Beogradske elektrane“ gospodin Goran Aleksić izjavio je da se radovi izvode na 15 lokacija u Beogradu. Prema njegovim rečima, u planu je da se u naredne tri godine ugase sve kotlarnice na mazut i priključe na centralni sistem grejanja ili da se koristi ekološki prihvatljivo gorivo.

Sandra Jovićević

foto: beoelektrane.rs