U Kragujevcu počeo jubilarni deseti Sajam lova, ribolova, lovnog turizma i nautike

Foto: kragujevac.rs

Deseti međunarodni sajam lova, ribolova, lovnog turizma i nautike “Kraguj M“ u organizaciji preduzeća “Meteor Stil“, Šumadija sajma, Lovačkog saveza Centralne Srbije, a pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca, otvoren je juče na Šumadija sajmu. Sajam je otvorio zamenik gradonačelnika, Ivica Momčilović.

Sajam lova, ribolova, lovnog turizma i nautike je izuzetna prilika da se Srbija i Šumadijska regija kroz spoj turizma i privrede predstave i kroz ovu oblast. Ovo je i prilika da se predstave sva lepota i prirodna bogastva naše zemlje, šume, vode, riblji i fond divaljači, koji mogu da privuku veliki broj turista i ljubitelje sportskog lova i ribolova, a Šumadija sajam to uspešno čini već desetu godinu zaredom, rekao je Ivica Momčilović, zamenik gradonačelnika Kragujevca.

Foto: kragujevac.rs

Tokom zvaničnog otvaranja sajma, organizatori su uručili plakete za izuzetan doprinos u razvoju lova, ribolova, sporta i promocije sajma – preduzeću “Kraguj M“, Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za šume i Damjanu Srejiću, članu Gradskog veća za poljoprivredu i ruralni razvoj grada Kragujevca. Povodom jubileja, desete godišnjice sajma, priznanja su uručena i firmama i organizacijama koje su učesnice sajma od 2009. do danas, u kontinuitetu: Zastavi oružje AD, Zavodu za ispitivanje oružja i municije – Kragujevac, Šumarskoj školi – Kraljevo, Lovačkom udruženju “Srebrnica“ – Stragari i Lovačkom udruženju “Šumadija“ – Kragujevac. Među izlagačima ima i onih koji učestvuju prvi put kao što je JP “Srbija šume“.

Sajam je otvoren do nedelje, 27 . maja, gde posetioce osim bogate izlagačke ponude i brojnih sajamskih popusta očekuje i sadržajan prateći program.Cena ulaznice je 150 dinara, a grupne karte (preko 20 osoba) je 100 dinara.

Radno vreme sajma je od 9.30 sati do 19.00 sati. Parking je besplatan.

Tokom četiri sajamska dana na 1600 kvadratnih metara Šumadija sajma, predstavlja se 40 izlagača, koji posetiocima nude lovački i ribolovački pribor, opremu i municiju. Na sajmu učestvuju organizacije i agencije iz oblasti lovnog turizma i nautike.

Izvor: Grad Kragujevac