U Kladovu povećana cena usluge za iznošenje smeća za 7,5 odsto

Foto-ilustracija: Pixabay

Na 44. sednici Opštinskog veća u Kladovu usvojen je Plan rada i aktivnosti i Program poslovanja JP „Jedinstvo“ za 2018. godinu, kao i zahtev za povećanje cene usluga za iznošenje smeća za 7,5 odsto, tako da će vlasnici stanova i domaćinstava mesečno izdvajati 4,9 dinara po metru kvadratnom.

Plan rada i aktivnosti JP „Jedinstvo“ koje se bavi proizvodnjom i distribucijom vode za piće sadrži i poboljšanje vodosnabdevanja u naselju Podvrška.

Opštinsko veće u Kladovu dalo je podršku Programu korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja  u 2018. godini  na putevima u opštinim Kladovo. Za ovu namenu je opredeljeno dva miliona dinara.

Članovi Opštinskog veća utvrdili su minimalnu naknadu za tekuće i investiciono održavanje  zgrada za kolektivno stanovanje  u iznosu od 254,92 dinara mesečno u objektima bez lifta, odnosno 311, 40 dinara u zgradama sa liftom. Cena investicionog održavanja je od 2,2 do 7,18 dinara po metru kvadratnom za stanove i poslovni prostor u zavisnosti od starosti zgrada. U zgradama u kojima bude određen prinudni upravnik  stanari će plaćati od 191,19 dinara mesečno za objekat sa osam do 267,67  dinara u zgradi koja ima više 30 stanova.

Milisav Pajević