U Hrvatskoj održana informativna radionica posvećena konkursu u oblasti EE i OIE

Foto: mgipu.hr

U sredu 17. januara 2018. godine u Ministarstvu građevinarstva i prostornog uređenja Hrvatske održana je druga po redu informativna radionica za predstavnike tela državne vlasti i državne uprave, jedinica lokalne ili regionalne samouprave, javnih ustanova, ustanova, verskih zajednica i zadruga koje obavljaju društvene delatnosti u sklopu poziva na dostavu projektnih predloga Energetska obnova i korišćenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora.

U okviru radionice prezentovan je poziv za dostavu projektnih predloga za energetsku obnovu zgrada javnog sektora, a predstavnici Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost predstavili su mogućnost stručne podrške zainteresovanima za ovaj konkurs. Predstavnici HBOR-a održali su prezentaciju o mogućnosti sufinansiranja sredstava vlastitog učešća prijavitelja putem finansijskog instrumenta ESIF Krediti za energetsku efikasnost.

Poziv na dostavu projektnih predloga Energetska obnova i korišćenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora objavljen je elektronski 16. novembra 2017. godine i otvoren najkasnije do 31. decembra 2020. godine, odnosno do iskorišćenja raspoloživih finansijskih sredstava. Ukupni raspoloživi iznos bespovratnih sredstava za dodelu u okviru ovog Poziva osiguran je iz Evropskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 380 miliona kuna.

izvor: mgipu.hr

Sandra Jovićević