U Crnoj Gori u toku ekološki Southern Soul festival

Region | Održivi razvoj

Foto: rtcg.me

Od 29. juna do 2. jula 2017. godine na Velikoj plaži u Ulcinju u Crnoj Gori održava se Southern Soul festival sa ekološkim karakteristikama.

Southern Soul festival pridružio se porodici „zelenih“ festivala u Crnoj Gori učešćem u kampanji UNDP-a i Ministarstva održivog razvoja i turizma „Smanji svoj karbonski otisak. Jazz on, Greenly”. Zeleni muzički festivali širom Evrope postaju norma i radi se na stvaranju ekološki održive festivalske industrije.

Festival Southern Soul će smanjiti svoj uticaj na životnu sredinu tako što će smanjiti količinu otpada u festivalskim kampovima, postići visoku stopu recikliranja otpada, podići svest i nivo znanja o klimatskim promenama i zaštiti životne sredine i promovisati zelene vidove transporta.

Merenja emisija CO2 i drugih štetnih gasova iz transporta pokazuju da transport proizvodi 64 odsto ukupnih štetnih emisija koje zagađuju prirodu. Zato festivalski polaznici ove godine, pomoću jednostavnog web kalkulatora na adresi www.izracunajco2.me mogu da izračunaju i smanje svoj karbonski otisak ili štetan uticaj svog putovanja i boravka.

izvor: rtcg.me

Sandra Jovićević