U Crnoj Gori počinje projekat „Aktivni mladi za bolju životnu sredinu“

Foto-ilustracija: Pixabay

NVO “Green Home” u saradnji sa Ministarstvom sporta Crne Gore, pozvali su učenike srednjih škola, studente, članove omladinskih klubova i udruženja da se uključe u projekata „Aktivni mladi za bolju životnu sredinu“, čiji je cilj mobilizacija i aktivno učešće mladih u volonterskim akcijama i ekološkim inicijativama za unapređenje životnog okruženja i zaštite prirode u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz “Green Home-a”, Ekološki klub mladih će, prema različitim interesovanjima, obuhvatiti tri sekcije: aktivističku, kreativnu i edukativnu. Unutar svake od tematskih sekcija volonteri će moći da osmisle i realizuju sopstvene aktivnosti logistički podržane od strane NVO “Green Home”. Pored toga, za sve tri tematske sekcije će biti organizovane zajedničke aktivnosti poput javne tribine o značaju ekoaktivizma i zaštite životne sredine u Crnoj Gori, akcija čišćenja i sadnje, uređenje urbanih delova kroz kreativni iskaz madih, saopšteno je iz te NVO.

Navodi se da će tokom letnjeg perioda biti organizovan edukativni kamp u Parku prirode “Piva” za najaktivnije članove Ekološkog kluba mladih radi boljeg razumevanja vrednosti zaštićenog prirodnog područja. U okviru kampa planirana je i poseta najatraktivnijim delovima Nacionalnog parka “Durmitor” sa ciljem upoznavanja sa prirodnim i kulturnim vrednostima područja, tematska terenska predvanja i predstavljene tehnike snalaženja i preživljvanja u prirodi.

izvor: vijesti.me

Sandra Jovićević