U Boru održan seminar za inspektore za zaštitu životne sredine

 

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan je u obraćanju inspektorima iz cele Srbije koji je održan u Boru, u organizaciji Sektora za nadzor i predostrožnost Ministarstva istakao značaj rada republičke inspekcije i predstavnike pravosudnih organa za sprovođenje politike zaštite životne sredine.

– Rad Službe za nadzor i predostrožnost Ministarstva i njena čvrsta saradnja sa policijom i tužilaštvom, garant su sprečavanja narušavanja životne sredine građana. Bez sposobne, efikasne inspekcije nema pravih rezultata u ostvarivanju zdravije životne sredine i čiste Srbije, istakao je Trivan.

Seminar o otpadu jedan je u nizu koji Ministarstvo organizuje za inspektore za zaštitu životne sredine.

Na seminarima koji su tematski posvećeni najznačajnijim pitanjima u zaštiti životne sredine, organizovana su tematska predavanja, radionice i razmena iskustava, što doprinosi jačanju kapaciteta rada Službe za nadzor i predostrožnost Ministarstva zaštite životne sredine.

– Rad inspekcije je od izuzetnog značaja, i zato moramo da podižemo njene kapacitete. Za dobar rad ovog sektora potrebno je angažovati više stručnih inspektora, unaprediti i modernizovati opremu, i organizovati konstantnu edukaciju. Konačno, puna posvećenost inspekcijskom radu i dosledno sprovođenje zakona u oblasti zaštite životne sredine, izraz su ljubavi i patriotizma prema svojoj zemlji, zaključio je Trivan i naglasio da će za kriminalne prestupe protiv životne sredine zahtevati drastično povećanje kazni.

Milisav Pajević