U BiH šaltersko plaćanje struje u poslovnicama Pošte i to bez provizije

Vesti | Region

Foto-ilustracija: Pixabay

Elektroprivreda Bosne i Hercegovine od 1. januara 2021. godine ukida svoje šaltere za plaćanje struje, tako će korisnici svoje račune moći da izmire elektronskim putem ili u poslovnicama Pošte. Troškove provizije plaćanja računa u BH Pošti od sledeće godine preuzuma EP Bosne i Hercegovine. Mogućnost plaćanja računa na šalterima pošte imaju kupci iz kategorije domaćinstva.

“Za kupce kojima više odgovara elektronska komunikacija, omogućena su plaćanja bez provizije putem usluga e-plaćanja. Naime, osim standardnih elektronskih uplatnica, EPBiH je ugovorila posebnu uslugu e-plaćanja sa unapred popunjenim uplatnicama. Klijenti komercijalnih banaka mogu se besplatno prijaviti za ovu uslugu, a po izdavanju mesečnog računa za električnu energiju, EPBiH banci šalje iznos sa poslednjeg računa na osnovu kojeg banka priprema gotovu uplatnicu i postavlja je na korisnički nalog internet ili mobilnog bankarstva. Korisnicima je omogućena i korekcija uplatnog iznosa ukoliko za to postoji potreba. Plaćanje odobrava kupac kada on to želi. Usluga e-plaćanja je dostupna za sve kupce koje električnom energijom snabdeva EPBiH”, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

Kako navode, korisnici e-računa, koji su prijavljeni za korišćenje ove usluge, oslobođeni su plaćanja troškova provizije, koje je na sebe preuzela elektroprivreda. Dok se za plaćanje putem klasičnih elektronskih uplatnica naplaćuje bankarska provizija u skladu sa cenovnicima banaka.

“Našim korisnicima omogućeno je i plaćanje računa karticom putem digitalne aplikacije HuHu i OPA mobilne aplikacije. Korisnicima koji račune za električnu energiju primaju putem mejla rok plaćanja produžen je na 30 dana”, piše u saopštenju.

Izvor: Elektroprivreda Bosne i Hercegovine