U Banatskom Brestovcu realizuje se projekat „Ne lomi, trebaće ti!“

 

Foto: pancevo.mojkraj.rs

Foto: pancevo.mojkraj.rs

Postavljanjem kanti za smeće na više lokacija u Banatskom Brestovcu otpočela je realizacija projekta „Ne lomi, trebaće ti!“.

Projekat ima za cilj obrazovanje u oblasti ekologije i sprečavanje lomljenja i uništavanja kanti za otpad, a realizuje ga Omladinskog udruženje Banatski Brestovac.

Na kantama su postavljene table na kojima je ispisana poruka „Ne lomi, trebaće ti!“.

Veliki broj kanti za otpad svake godine se uništava i polomi, kako u Banatskom Brestovcu, tako i na teritoriji celog grada Pančeva.

Na ovaj način članovi Omladinskog udruženja žele da skrenu pažnju neodgovornim sugrađanima da ne lome kante.

– S obzirom na to da veliki broj kanti bude polomljen na godišnjem nivou u Banatskom Brestovcu i na celoj teritoriji grada Pančeva, na ovaj način želimo da skrenemo pažnju nemarnim građanima da ne lome kante koje služe za otpad. Uz pomoć JKP „Kombrest“ kante su postavljene i u narednom periodu JKP „Kombrest“ će voditi računa o njima i redovno ih održavati. Nas u narednom periodu očekuje i edukacija mladih na temu ekologije i realizovanje sličnih projekata. Zahvaljujemo se svima koji su nas podržali i verujemo da će tako biti i u budućnosti, rekao je Miloš Janković, predsednik Omladinskog udruženje Banatski Brestovac.

U narednom periodu nastaviće se realizacija projekta koja obuhvata edukativne tribine o ekologiji.

Projekat je sufinansirao Grad Pančevo.

Milisav Pajević