Tuneli u Grdeličkoj klisuri osvetljeni po evropskim standardima

Srbija

„Sve trafostanice i rasveta na tunelima, petljama i naplatnim stanicama u Grdeličkoj klisuri na Кoridoru 10 biće spremni za puštanje onda kada od „Кoridora Srbije“ dobijemo signal da je auto-put spreman za saobraćaj“, rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“, tokom zajedničkog obilaska sa Zoranom Mihajlović, ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Foto: EPS

Grčić je naglasio da su ispoštovani svi evropski standardi za elektro instalacije, a posebno je značajno što je obezbeđeno dvostruko napajanje za oba tunela.

„Što se tiče EPS-a, svi radovi na ovom Кoridoru teku po planu“, rekao je Grčić.

Radovi na najdužem tunelu u Srbiji Manajle, u Grdeličkoj klisuri na Кoridoru 10, u završnoj su fazi, a ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović očekuje da bi saobraćaj mogao da krene krajem aprila.

Ministarka je, nakon obilaska kosine 2, u tunelu Manajle rekla da je autoput u Grdeličkoj klisuri u potpunosti asfaltiran, da je u toku opremanje tunela, te da će biti još „kozmetičkih“ radova.

Ona je naglasila da je bezbednost autoputa na prvom mestu, da se tačno zna kakve sve standarde, na primer, tunel Manajle mora da ispuni.

To se odnosi na bilo koji deo puta bilo gde i Mihajlović ističe da je za institucije Srbije bezbednost na prvom mestu.

Milisav Pajević