Trivan razgovarao o Karavanu klime u Nišu

Srbija | Održivi razvoj

Ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan u Nišu je posetio Festival “Nauk nije bauk“, regionalnu manifestaciju na kojoj mladi i budući naučnici predstavljaju, demonstriraju i promovišu najnovija naučna saznanja i inovacije.

Sa atašeom za saradnju Ambasade Francuske Bertran Mijeom, ministar Trivan je razgovarao o „Karavanu klime“, projektu Francuskog instituta u oblasti borbe protiv klimatskih promena koji je promovisan na Festivalu nauke.

Ministar Trivan je sa dekanom Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu prof. dr. Draganom Jankovićem i prof. Dr. Marijanom Mišićem direktorom Gimnazije „Svetozar Marković”, obišao interaktivne postavke iz različitih oblasti i razgovarao sa mladim naučnim promoterima.

Dvodnevni festival nauke organizuju Gimnazija „Svetozar Marković” iz Niša, koja je i osnivač festivala, Elektronski fakultet i grad Niš. U projektu je do sada učestvovalo preko 8.000 učenika, nastavnika, studenata i profesora iz zemlje i inostranstva, a festival je posetilo oko 100.000 posetilaca različitog uzrasta. Svake godine u realizaciji projekta učestvuju mnoge relevantne naučnoistraživačke institucije, društveno odgovorne kompanije, institucije kulture i stručna udruženja. Cilj projekta je promocija i popularizacija kvalitetnog obrazovanja, inovativnosti, nauke i naučnoistraživačkog rada među mladima.

izvor: ekologija.gov.rs

Sandra Jovićević