Tribina u Leskovcu povodom Svetskog dana očuvanja energije

Svet

hemijska-skola-leskovacPovodom Svetskog dana očuvanja energije Gradska uprava za zaštitu životne sredine u Leskovcu i Hemijsko-tehnološka škola „Božidar Đorđević Kukar“ organizovala je tribinu posvećenu alternativnim izvorima energije. Tribina je održana danas u 11 časova u prostorijama Hemijsko-tehnološke škole.

U uvodnom delu učenici Hemijsko-tehnološke škole održali su prezentaciju o obnovljivim izvorima energije, a zatim je pušten i kratki film. Predstavnici Direkcije za urbanizam i izgradnju iz Leskovca su zatim održali svoju prezentaciju iz dva dela; u prvom delu su, između ostalog, predstavljene energetski efikasne kuće i energetski pasoši, a u drugom delu alternativni izvori energije-energija sunca, energija vetra, energija vode, geotermalna energija i biomasa. Zatim je održana diskusija na temu obnovljivih izvora energije, a na sva pitanja odgovarala je gospođa Ivana Ranđelović iz Direkcije za urbanizam i izgradnju Leskovca.

Svetski dan očuvanja energije obeležava se 14. februara, a njegov cilj je da reši problem neefikasnog korišćenja energije sa posebnim osvrtom na obnovljive izvore energije.

S.J.