Milion i po dinara nagrade za tri najbolja projekta organskih proizvođača

Vesti | Održivi razvoj
Foto: NLB Banka Beograd

Foto: NLB Banka Beograd

NLB Banka Beograd je sa 1.500.000 dinara nagradila tri najbolja projekta organskih proizvođača na sedmom NLB Organic konkursu.

Nagrade je uručio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Ove godine, tri najbolja projekta organskih proizvođača nagrađena su jednakim iznosima od po 500 hiljada dinara, a nagrade je uručio ministar Branislav Nedimović.

On je rekao da je NLB Banka ove godine odobrila najviše subvencionisanih kredita poljoprivrednicima i pohvalio inicijativu usmerenu na podrška organskoj poljoprivredi.

Predsednica Stručne komisije NLB Organic konkursa, prof. dr Snežana Oljača, izrazila je zadovoljstvo zbog sve većeg broja projekata na konkursu, ali i zbog, kako je rekla, njihovog sve višeg kvaliteta.

– Iz Vojvodina dolazi 17 projekta, osam projekata iz centralne Srbije, devet iz regiona Beograda, iz zapadne Srbije osam, iz istočne Srbije šest projekta i iz južnog dela Srbije 13 projekata. Od ukupno 61, 46 projekata dolazi od gazdinstava koja se bave biljnom proizvodnjom, šest projekata su podnela gazdinstva koja se bave stočarstvom, sedam projekata su podnela poljoprivredna gazdinstva koja se bave objedinjenom biljnom i stočarskom, jedan projekat se odnosi na pčelarstvo i jedan projekat na uzgoj pečuraka po organskim principima, rekla je prof. dr Snežana Oljača.

NLB Organic konkurs je konkurs koji NLB Banka organizuje sedam godina zaredom, nagrađujući najbolje projekte poljoprivrednih gazdinstava sertifikovanih ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju.

Milisav Pajević