Tri miliona dinara za suzbijanje nepropisnog odlaganja otpada iz domaćinstava

Vesti | Srbija

 

Foto: NIS

Foto: NIS

U okviru programa društveno-odgovornog poslovanja „Zajednici zajedno“, kompanija NIS podržala je projekat Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin“ pod nazivom “Zelena ostrva za čistije Pančevo“.

Ovim projektom se doprinosi uspostavljanju integralnog sistema upravljanja komunalnim otpadom i stvaraju se uslovi za smeštaj razvrstanog ambalažnog i kabastog otpada kojim upravlja JKP „Higijena“ Pančevo.

Na konferenciji koja je juče održana povodom ovog projekta u Gradskoj upravi Grada Pančeva, prisustvovao je Predrag Živković, zamenik gradonačelnika Pančeva, Stefan Despotović iz kompanije NIS, predstavnici Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“, JKP „Higijena“ Pančevo, kao i mnogobrojni partneri na projektu.

Kompanija NIS je u projekat “Zelena ostrva za čistije Pančevo“ uložila blizu tri miliona dinara u cilju suzbijanja nepropisnog odlaganja otpada iz domaćinstava, divljih deponija i lošeg upravljanja otpadom. JKP „Higijena“ Pančevo dobila je donaciju od NIS-a u vidu 24 velika metalna kontejnera za odlaganje šuta i drugog kabastog otpada.

Milisav Pajević