Treći Dunavski forum krajem oktobra u Beogradu i Novom Sadu

Svet

dunavska strategija

Od 27. do 29. oktobra 2014. godine u Beogradu i Novom Sadu biće održan treći po redu „Dunavski Biznis Forum“.

Prvog dana foruma biće organizovan koktel dobrodošlice u Beogradu u hotelu „Crown Plaza“, svečana plenarna sednica „Dunavska strategija – pozitivna iskustva i očekivanja“, a zatim i dodela nagrade „Dunavski cvet“. Takođe će biti održana i dva panela od kojih je jedan posvećen biznisu, a drugi održivom razvoju „Održivi razvoj: energetika, vodni resursi i zelena industrija“.

Drugi dan foruma održaće se u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu. Organizovana je plenarna sednica „Saradnja regiona – imperativ razvoja“, kao i dva panela posvećena Dunavu i ženama u biznisu.

Trećeg dana foruma održaće se plenarna sednica „Razvoj društva znanja“, a zatim i paneli „Nove tehnologije, inovativnost, kreativnost – nova radna mesta“ i „Mladi lideri – osposobljavanje i zapošljavanje“.

Ovaj forum posvećen je sprovođenju Dunavske strategije, a učestvovaće veliki broj stručnjaka, predstavnika regulatornih tela i kompanija.

Dunavska strategija usvojena je 2010. godine, a neki od prioriteta su jačanje zemalja dunavskog sliva, podsticanje održive energije, zaštita životne sredine dunavskog regiona, obnavljanje i održavanje kvaliteta voda itd.

Sandra Jovićević

foto:dunavskastrategija.rs