Tonino Maljo novi direktor EPCG

Region

soZa novog izvršnog direktora Elektroprivrede Crne Gore  (EPCG), prema predlogu italijanskog partnera A2A, izabran je Tonino Maljo.

Dosadašnji izvršni direktor Stefano Pastori kako saznaju “Vijesti” tražio je razrešenje sa te dužnosti iz zdravstvenih razloga jer je već od 5. maja ove godine na bolovanju.Odbor direktor EPCG je  na sednici u četvrtak prihvatio ostavku dosadašnjeg izvršnog direktora  i odobrio imenovanje novog.

Gospodin Maljo je inženjer elektronike, a radio je od marta 2007. do sada kao izvršni direktor u Elektrani na ugalj u Brindiziju (A2A grupa). Bio je i direktor održavanja u Elektrani na ugalj i zamenik direktora Elektrane u Brindiziju – Edipower, kao i direktor hemijskog pogona u Chemgas S.r.l. (Sapio grupa). Bio je, između ostalog, i direktor sektora za projektovanje i automatizaciju u Rafineriji nafte u Tarantu (ENI Grupa)

Član je Odbora direktora Confindustria Brindizi i predsjednik Sektora za energetiku u Confindustria.

Iz EPCG je saopšteno da je novi izvršni direktor imenovan u skladu sa usaglašenim ugovorom između akcionara EPCG, Vlade i A2A, što znači na period do kraja važenja ugovora, odnosno do kraja 2016. godine. Vlada je juče konstatovala da su obavljene sve radnje potrebne za potpisivanje akcionarskog ugovora države  i kompanije A2A. Ugovor bi u ime Vlade trebalo da potpiše ministar ekonomije Vladimir Kavarić.

Vlada je u četvrtak, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova  odlučila u vezi sa Pregledom uslova za zaključenje akcionarskog ugovora između države i A2A, koji je dostavio Kabinet potpredsednika

Izvor: vijesti.me

Vesna Vukajlović