Tivat ima velike mogućnosti u iskorišćenju OIE i EE

Predstavnik crnogordske opštine Tivat gospodin Marinko Terzić učestvovao je na VI regionalnoj konferenciji Indrustijska energetika i zaštita živiotne sredine u zemljama Jugoistočne Evrope koja je proteklog vikenda održana na Zlatiboru.

Iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost opštine Tivat saopšteno je da je konferencija bila izuzetna prilika da se analiziraju stvarni dometi u unapređenju energetske efikasnosti, zaštiti životne sredine i primeni obnovljivih izvora energije. Teme koje su se istakle kao posebno interesantne za opštinu Tivat su mogućnosti korišćenja obnovljivih izvora energije u Crnoj Gori, efikasno korišćenje prirodnih resursa i održivi razvoj, uspostavljanje sistema energetskog menadžmenta, analize rada fotonaponskih elektrana, energetska efikasnost u vodovodnim sistemima, a težište svake teme je bila energetska efikasnost, održivi razvoj i zaštita životne sredine. Modernizacija vodovodnog sistema i pumpnih stanica su neke od predstavljenih mogućnosti koje bi opština Tivat mogla da iskoristi.

Konferencija je organizovana od strane Društva termičara Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike. Prezentovano je preko 70 radova iz oblasti energetike, energetske efikasnosti i zaštite životne sredine.

izvor: vijesti.me