Titel sadi po jedno drvo za svakog stanovnika opštine

Juče, 20. novembra 2019. godine, na Svetski dan deteta, sadnjom 101 drveta, Opština Titel je započela akciju pošumljavanja, u kojoj će biti posađeno po jedno drvo za svakog stanovnika opštine Titel.

Foto: Opština Titel

Tokom jeseni i proleća biće zasađeno ukupno 16.000 sadnica i tom akcijom biće obuhvaćena sva naseljena mesta opštine Titel.

Prvo drvo u pomenutoj akciji pošumljavanja zasadili su, na ulazu u Titel, predsednik opštine Titel, Dragan Božić, predsednica Skupštine opštine Titel, Vesna Knežević, članovi Opštinskog veća opštine Titel, odbornici Skupštine opštine Titel i prisutni građani.

„Opština Titel prva u Vojvodini kreće s akcijom pošumljavanja, koja se sprovodi kako bi se poboljšao kvalitet života naših građana, smanjio uticaj ugljen-dioksida i ostalih faktora na životnu sredinu i poboljšao kvalitet vazduha, kako u Titelu, tako i u širem okruženju. Tokom jesenjeg pošumljavanja biće posađeno 5.500 sadnica, što simbolično odgovara ukupnom broju domaćinstava u svim naseljenim mestima opštine Titel. A na proleće ćemo posaditi još 10.500 sadnica“, istakao je predsednik opštine Titel, Dragan Božić.

Foto: Opština Titel

Drveće je posađeno na više lokacija u Titelu i drugim naseljenim mestima, u blizini škola, vrtića, domova zdravlja, lokalnih i regionalnih puteva. Akcija pošumljavanja trajaće celog novembra i u nju će biti uključeni svi lokalni funkcioneri i radnici lokalne samouprave, stanovnici opštine Titel, udruženja građana, škole, vrtići, zdravstvene ustanove.

Najveći broj sadnica biće posađen u naseljenim mestima kako bi se poboljšao kvalitet vazduha, a jedan deo sadnica biće posađen pored puteva kao vetrozaštitni pojas.

„Posebno je značajno što će drveće biti posađeno i u blizini farmi kako bi se smanjio nivo zagađenja i ulepšao ambijent“, izneo je predsednik Božić.

Izvor: Opština Titel