Termoelektrana Rijeka dobila rešenje o proceni uticaja na životnu sredinu

Region | Goriva

Foto-ilustracija: Pixabay

Hrvatska elektroprivreda (HEP) dobila je rešenje o objedinjenim uslovima za zaštitu životne sredine za Termoelektranu Rijeka. Izdato rešenje izdaje se na period od pet godina. Rešenje o odjedinjenim uslovima je objavilo Ministarstvo zaštite životne sredine na svojoj internet stranici.

HEP grupa je prve dozvole o proceni uticaja na životnu sredinu dobila prošle godine za Pogon Osijek HEP-Toplinarstva, Termoelektrana-toplana Osijek i Termoelektrana Sisak. Početkom ove godine ovu dozvolu dobila je i Termoelektrana Jertovec.

Rešenje o proceni uticaja na životnu sredinu je preduslov za nastavak rada postojećih i jedan je od preduslova za dobijanje upotrebne dozvole za rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih termoenergetskih postrojenja nazivne toplotne snage veće od 50 MW. Cilj HEP-e je da primenom najboljih raspoloživih tehnika (NRT) omogući nastavak rada termoelektrana i nakon 1. januara 2018. godine, do kada se njihov rad mora uskladiti sa graničnim vrednostima iz Direktive 2010/75/EU o industrijskim emisija.

Rešenje o objedinjenim uslovima možete pogledati na sledećem linku

N.Đ.