TENT nabavlja dve nove električne lokomotive za transport uglja

Srbija

tent lokomotiva

U ponedeljak 28. marta 2016. godine potpisan je ugovor o nabavci dve nove električne lokomotive za potrebe Železničkog transporta Ogranka TE „Nikola Tesla“. Ugovor su potpisali v.d. direktora EPS-a gospodin Milorad Grčić i potpredsednik kineske kompanije „CRRC Zhu Zhou Lokomotiv“ gospodin Luo Čongfu.

Gospodin Grčić je ovom prilikom izjavio da će novim lokomotivama biti obnovljena vučna sredstva koja su u proseku stara 40 godina, a čime će biti povećana pouzdanost i raspoloživost u radu Železničkog transporta koji godišnje preveze do 30 miliona tona uglja iz RB „Kolubara“. On je dodao da će uz pomoć novih lokomotiva poslovanje sistema EPS-a biti unapređeno.

Gospodin Čongfu je istakao da će ovaj ugovor doprineti razvoju EPS-a, ali i da predstavlja primer dobre saradnje dve zemlje.

Direktor za proizvodnju električne energije u TENT-u gospodin Savo Bezmarević izjavio je da potpisivanje ovog ugovora dolazi u trenutku kada TENT ulaže ozbiljne napore da modernizuje i revitalizuje svoja postrojenja za šta je ove godine izdvojeno oko 70 miliona evra.

Vrednost ugovora iznosi 533 miliona dinara.

Sandra Jovićević

foto: tent.rs