Tender za rekonstrukciju užičke fabrike vode u aprilu 2015. godine

Srbija

voda

Gradonačelnik Užica gospodin Tihomir Petković izjavio je da će u aprilu 2015. godine biti raspisan tender po skraćenom postupku za rekonstrukciju fabrike vode „Petar Antonijević“ na Cerovića brdu. On je istakao da Institut „Jaroslav Černi“ radi na izradi glavnog projekta, dok je JKP „Vodovod“ Užice zaduženo za izradu dve studije.

Podsetimo, 20. januara 2015. godine potpredsednik Vlade Republike Srbije gospođa Zorana Mihajlović uručila je lokacijske uslove za rekonstrukciju fabrike vode „Petar Antonijević“ u Užicu. Ona je ovom prilikom izjavila da dobijanjem lokacijskih uslova može da počne prva faza rekonstrukcije ove fabrike, kao i da se očekuje da radovi počnu u junu 2015. godine.

U okviru prve faze rekonstrukcije fabrike vode „Petar Antonijević“ u Užicu biće izgrađeno postrojenje za ozoniranje i filtriranje vode, a vrednost projekta će biti oko 2,8 miliona evra. U drugoj fazi rekonstrukcije biće izgrađeno postrojenje za prečišćavanje vode sa aktivnim ugljem. Očekuje se da radovi budu završeni do kraja 2015. godine.

Sandra Jovićević

foto: dizajnzona.com