Teknoxgroup Srbija: Zvanični diler Caterpillar-a u Srbiji i pouzdan partner u građevinarstvu

Vesti | Srbija

Foto: Teknoxgroup

Teknoxgroup Srbija d.o.o, zvanični diler opreme Cat, osnovan je 1990. godine. Kompanija se 2010. godine preselila u novoizgrađeni kompleks u Vrčinu, koji je opremljen u skladu sa najvišim Caterpillar-ovim standardima. Na prostoru od 40.000 m2 sa objektom površine 4.000 m2, visoko obrazovano, obučeno i iskusno osoblje i efikasne procedure obezbeđuju da kompletna ponuda usluga zadovolji sve klijente, uključujući i najzahtevnije. Kao rezultat uspešnog i preciznog rada, Teknoxgroup Srbija je dobio od Caterpillar-a sertifikat za kontrolu zagađenja sa 5 zvezdica, što predstavlja maksimalni rezultat. Kontrola zagađenja je inicijativa za pouzdanost i trajnost usmerena na pružanje uvećane vrednosti klijentima Caterpillar-a. Ova uvećana vrednost može da se ostvari preko izbegavanja kvarova komponenti i posledično dužeg radnog veka komponenti i proizvoda, kao i optimizovane produktivnosti tokom radnog ciklusa proizvoda. Pored toga, Teknoxgroup Srbija je kompanija koja je dobila sertifikate ISO 9001, 14001, 18001. Kompanija je deo veće grupacije, a zajedno oni se predstavljaju kao zvanični diler za oblast Zapadnog Balkana.

Teknoxgroup nudi širok opseg proizvoda i usluga. Oni obuhvataju građevinske mašine, motore i elektroagregate, sa aktivnostima podrške posle prodaje – isporukom rezervnih delova i pružanjem servisa, u jedinstvenoj radionici unutar poslovnog kompleksa, kao i na gradilištu klijenta. Za njih je ključno ulaganje napora u osiguravanje najboljeg mogućeg rešenja za klijente, bilo da se radi o obezbeđivanju prave mašine za posao ili njeno servisiranje na terenu ili u radionici.

Caterpillar je oduvek bio jedan od tržišnih lidera i njegove mašine su postavljale standard za građevinarstvo skoro jedan vek. Linija proizvoda Cat sa više od 300 mašina reflektuje povećan fokus na uspeh klijenata. Glavni cilj je neprekidna pomoć klijentima da zadovolje njihove potrebe, obezbeđujući im trajnu i pouzdanu opremu i tako zadržavajući poziciju tržišnog lidera.

Foto: Teknoxgroup

Opseg proizvoda koji nudi Teknoxgroup Srbija je veoma raznovrsan, kao i linija proizvoda Caterpillar. Oni pokrivaju građevinarstvo sa kompletnom linijom vodeće građevinske opreme u industriji za svaki posao. Postoje rešenja za rušenje, otpad i reciklažu. Mašine Cat savršene su za uređivanje okoline, šumarstvo, poljoprivredu i rudarstvo, a u ponudi je i kompletan opseg putarske opreme. U liniji proizvoda u osnovi ćete naći kompletan opseg bagera, od malih bagera od 1 tone, koji se mogu savršeno transportovati u auto prikolici, do rudarskih kopača od 570 tona koji retko napuštaju rudnik, u kom su sklopljeni. U ponudi su najpopularnije i često zahtevane mašine, kao što su rovokopači-utovarivači, utovarivači na točkovima, buldožeri, valjci za asfalt i zemljište i druge vrste mašina. Ove Cat-ove mašine su popularne kod klijenata zato što kombinuju tehnološki napredak sa povećanom pouzdanošću i efikasnošću. Caterpillar postavlja industrijski standard sa moćnim, udobnim i svestranim mašinama koje su konstruisane tako da se više posla uradi za kraće vreme. Osim toga, mašine mogu biti opremljene dodatnim radnim alatima – npr. samo za građevinarstvo možete izabrati više od 35 vrsta različitih priključaka radnih alata — najširi izbor u industriji. Priključci prilagođavaju Cat-ove mašine specifičnim zahtevima radnih potreba klijenta. Caterpillar-ovi priključci poboljšavaju produktivnost i korisnost mašina Caterpillar, opremajući ih za širok opseg zadataka i radnih zahteva, a obezbeđuju ukupna sistemska rešenja za bilo koji radni zadatak.

Foto: Teknoxgroup

Jaku podršku na terenu pruža oprema Accugrade koja radi savršeno sa mašinama Cat. Postupci zemljanih radova i finog ravnanja traže puno vremena, a zavise od radne snage i instrumenata. Održavanje pravilnog nagiba između oznaka je izazovno, čak i za najiskusnije rukovaoce. AccuGrade GPS smanjuje radno vreme i pomaže rukovaocima da rade prema utvrđenom projektnom planu preciznim iskopom i nasipanjem, smanjujući materijalne troškove. Time se povećava produktivnost i efikasnost, a dodatno se poboljšava zadovoljstvo i zadržavanje zaposlenih. AccuGrade GPS je projektovan za širok opseg građevinskih zemljanih radova, od velikih raščišćavanja sa velikim stopama proizvodnje do završnog ravnanja sa malim tolerancijama.

Ovaj tekst prvobitno je objavljen u Magazinu Energetskog portala pod nazivom ODRŽIVI RAZVOJ, marta 2018.