TE „Stanari“ na mreži u junu 2016. godine

Region

20160510175641_368900

Predstavnici Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske sastali su se u Banjaluci sa predstavnicima kompanije „Dongfang elektrik korporejšn“ i EFT grupe u vezi projekta TE „Stanari“.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske gospodin Petar Đokić ovom prilikom je istakao da je izgradnja termoelektrane „Stanari“ od velikog značaja za Republiku Srpsku. On je dodao da je Vlada Republike Srpske dala podršku kako bi projekat bio realizovan u najkraćem mogućem roku, a podsetio je i da su kineska kompanija „Dongfang elektrik korporejšn“ i Vlada Republike Srpske potpisali i Memorandum o saradnji u vezi sa stvaranjem preduslova za realizaciju projekta TE „Gacko“.

Predsednik kompanije „Dongfang elektrik korporejšn“ gospodin Si Zefu dodao je da je ova kompanija zainteresovana za dalju saradnju sa Republikom Srpskom u cilju realizacije projekta TE „Gacko“, a dodao je da postoji mogućnost saradnje i u sektoru obnovljivih izvora energije.

Predsednik EFT grupe gospodin Vuk Hamović podsetio je da će do kraja juna 2016. godine biti završena faza primopredaje TE „Stanari“, a nakon čega će se pomenuta elektrana naći na mreži u punom kapacitetu.

Sandra Jovićević

foto: nezavisne.com