TE „Stanari“ dobila trajnu upotrebnu dozvolu

Region

news-2015-april-stanari_2015_405100020

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske gospođa Srebrenka Golić uručila je predsedniku „EFT grupe“ gospodinu Vuku Hamoviću trajnu upotrebnu dozvolu za rad Termoelektrane „Stanari“.

Gospođa Golić je izjavila da je zadovoljna što je uručila dozvolu za početak trajnog rada Termoelektrane „Stanari“, za čiju je izgradnju korišćena visoka tehnologija, koja je već prisutna u zemljama okruženja. Prema njenim rečima, Komisija za tehnički pregled konstatovala je da su svi radovi na ovoj tehnološkoj celini izvedeni u skladu sa izdatim dozvolama, projektnom i tehničkom dokumentacijom, uz vrlo visok kvalitet izvedenih radova i ugrađene opreme koja poseduje sve zakonom propisane ateste, što je tokom probnog rada i potvrđeno.

Tehnički direktor Termoelektrane „Stanari“ gospodin Savo Mirković pojasnio je da je upotrebna dozvola veoma važna za ovakve objekte, jer potvrđuje da su radovi u potpunosti i kvalitetno završeni, što i dokazuje dosadašnji rad termoelektrane. On je dodao da je termoelektrana do sada proizvela 1,4 milijarde kWh električne energije, a u planu je da se sledeće godine proizvede oko 2 milijarde kWh električne energije.

Termoelektrana „Stanari“ ima snagu od 300MW, a zapošljava preko 750 radnika.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević