Takmičenje za uštedu energije i vode u školama „Navike promeni – školu opremi“

Region

U cilju promocije energetske efikasnosti i uštede energije i vode u javnim objektima, organizuje se regionalno takmičenje za osnovne i srednje škole sa područja Tuzlanskog kantona (Bosna i Hercegovina) i Brodsko-posavske županije (Hrvatska) „Navike promeni – školu opremi“.

Takmičenje ima za cilj pokazati da se električna i toplotna energija i voda u školama može uštedeti bez ikakvih dodatnih investicija, samo promenom ponašanja.

Trajanje takmičenja je četiri meseca, a biće proglašena dva pobednika, odnosno dve škole – iz Tuzlanskog kantona i Brodsko-posavske županije. Pobednici će dobiti fotonaponski sistem za proizvodnju električne energije i solarnu labaratoriju.

Takmičenje se organizuje u okviru projekta Pametne škole u saradnji između Centra za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle, Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavske županije i Upravnog ureda za obrazovanje, sport i kulturu Brodsko-posavske županije, udruženja Zelena akcija iz Zagreba i Brodskog ekološkog društva (BED) iz Slavonskog Broda.

Sve zainteresovane škole mogu se prijaviti do 3. novembra 2017. godine.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

izvor: zelena-akcija.hr