Stručni skup “Toplotne pumpe u funkciji uštede energije” sutra u Beogradu

Svet

Privredna komora Beograd

Privredna komora Beograda – Udruženje industrije organizuje stručni skup na temu “Toplotne pumpe u funkciji uštede energije” 28. maja sa početkom u 10h u Privrednoj komori Beograda.

U saopštenju organizatora navodi se da su toplotne pumpe najsavremeniji i najrentabilniji uređaji pomoću kojih može da se greje ili hladi objekat. Toplotne pumpe pružaju mogućnost za najjeftinije grejanje ili hlađenje korišćenjem obnovljivih izvora energije, koji su na raspolaganju bez novčane naknade. Na ovaj način sa potrošenih 1kW električne energije dobija 4-6 kW toplotne energije, čime se smanjuju troškovi. Osim toga primenom ovih uređaja doprinosi se zaštiti životne sredine.

Osim toga organizatori ističu da je cilj i obaveza Srbije da poveća udeo energije iz obnovljivih izvora u potrošnji, budući da je član Energetske zajednice u jugoistočnoj Evropi.


Uvodno izlaganje na temu držaće prof. dr Marija Todorović i Viktor Stepanovski (novi model toplo generatora). Osim njih, na skupu će rukovodilac sektora kompanije
“Robur” za istočnu Evropu, gospodin Siniša Šćepanović, dipl.ing.maš., održati prezentaciju „Poslednja generacija visoko efikasnih gasnih apsorpcionih toplotnih pumpi robur“, a predstavnici firme “Vaillant” i “Wolf” prezentovaće novitete iz svog proizvodnog programa.


Za sve informacije i prijavu učešća kontakt osoba je Milica Drinjaković, telefon 2643199, e-mail milicad@kombeg.org.rs.

Eneregetski portal