„Strawberry Tree“ sada i u Londonu

bitf,rs

Predstavnik kompanije „Strawberry Energy“ gospođa Tijana Manitašević u intervjuu za Tanjug izjavila je da je ova kompanija dobila „Kul nagradu“ u Londonu za najinteresantniji start-up projekat tokom takmičenja „Cognicity challenge“. Ova kompanija je tako dobila mogućnost da u poslovnoj četvrti Londona postavi svoj inovativni punjač.

Gospođa Manitešević je istakla da je nakon ulaska u finale kompanija „Strawberry Energy“ u saradnji sa stručnjacima i menadžmentom „Canary Wharfa“ razvila novo rešenje za pametne gradove koje će biti postavljeno u poslovnoj četvrti Londona „Canary Wharf“. Prema njenim rečima, biće postavljeni inovativni solarni paneli koji će obezbeđivati energiju za punjenje mobilnih uređaja. Postojaće mogućnost besplatnog poziva hitnim službama, a osim toga meriće se i nivo buke, vlažnost vazduha, nivo ugljen dioksida, pritisak i temperatura.

Takmičenje „Cognicity challenge“ organizuje kompanija „Canary Wharf kako bi se razvile pametne tehnologije za pametne gradove, a kompanija „Strawberry Energy“ pobednik je kategorije koja se odnosi na upravljanje integrisanim resursima.

Inače, kompanija „Strawberry Energy“ do sada je postavila 13 solarnih punjača u 10 gradova, a dobitnik je i brojnih evropskih i svetskih nagrada.

Sandra Jovićević

foto: bitf.rs