Strategija održivog razvoja za grad Šabac

Srbija

img_6628_resizeSkupština partnera za reviziju Strategije održivog razvoja grada Šapca, sa izradom Akcionog plana za period 2016. do 2020. godine, održana je prošle nedelje u hotelu „Sloboda“. Grad Šabac je pokrenuo proces revizije Strategije održivog razvoja uključujući i izradu Akcionog plana za period 2016.-2020. godine. Gradonačelnik je tom prilikom doneo rešenje o obrazovanju i imenovanju komisije koja će započeti proces. Obraćajući se prisutnima na skupu, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, istakao je da je potrebno da svi zajedno planiramo aktivnosti grada i da zajedno učinimo Šabac boljim mestom za život.

„Činjenica da Grad Šabac pravi ovakvu strategiju, pokazuje da ozbiljno mislimo na našu budućnost. Gradovi kao što je Šabac moraju imati važne strateške dokumente. Mi imamo jasan plan, a današnji skup pokazuje da želimo da u odlučivanje uključimo veliki broj naših sugrađana i učinimo Šabac boljim mestom za život. “-rekao je gradonačelnik.

Reviziju Strategije održivog razvoja grada Šapca, kroz pružanje stručne i tehničke podrške, podržava Stalna konferencije gradova i opština. Aleksandar Marinković, koordinator za strateško planiranje programa iz SKGO, kaže da je njihova organizacija nekoliko meseci aktivno uključena u revidiranje Strategije koja postoji od 2010. godine.

„Grad je 2010. usvojio Strategiju koja važi do 2020. godine. Nakon pet godina, javila se potreba za revizijom. Predviđeno je formiranje Skupštine partnera, kao neformalnog tela sastavljenog od predstavnika lokalne samouprave i lokalnih partnera. U okviru Skupštine biće oformljene četiri tematske radne grupe: urbanizam i zaštita životne sredine, društveni razvoj, ekonomski razvoj i dobra uprava, kazao je Kostadinović.

Učešćem u radnim grupama, lokalni partneri će direktno učestvovati u izradi Strategije održivog razvoja grada Šapca i tako uticati na budući razvoj lokalne zajednice.

V.V.
www.skgo.rs