Stipendije studentima ETF u Nišu i Beogradu

Srbija

img_1478691057Predstavnici Akcionarskog društva „Elektromreža Srbije” Beograd svečano su danas uručili 15 stipendija studentima Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i Elektronskog fakulteta u Nišu, prenosi Tanjug.

Kako je saopšteno iz tog preduzeća, pravo učešća na konkursu za godišnju stipendiju u visini od 120.000 dinara imali su redovni studenti završne godine osnovnih i master studija navedenih fakulteta, koji nisu obnovili ni jednu godinu i imaju prosek najmanje 8,50.

„Elektromreža Srbije” Beograd na ovaj način iskazuje posvećenost unapređenju visokoškolskog obrazovanja u Srbiji kroz pružanje finansijske i karijerne podrške uspešnim i talentovanim studentima koji su odabrali da im buduće zanimanje bude u oblasti energetike, rečeno je tom prilikom.

„Stipendija koju dobijate biće vam finansijski korisna, ali prevashodno je značajna zbog prilike da kroz praksu u najuspešnijoj elektroenergetskoj kompaniji u Srbiji i regionu učite od najboljih“, izjavila je zamenica generalnog direktora EMS AD Aleksandra Nauparac.

EMS AD Beograd kroz projekat stipendiranja najboljih studentata potvrđuje svoju misiju da mlade i obrazovane inženjere treba motivisati da ostanu u Srbiji, a nastaviće sa praksom dodele stipendija studentima i srednjoškolcima i ubuduće, dodaje se u saopštenju.

Izvor: tanjug.rs

V.V.