Staviti van snage odluku o prodaji sekundarnih sirovina

Region | Upravljanje otpadom

hro-otpadMinistarstvo trgovine i turizma Republike Srpske zatražiće od Savjeta ministara BiH i nadležnih institucija u BiH da van snage bude stavljena sporna odluka o prodaji sekundarnih sirovina u vrednosti oko 10 miliona KM i poništen javni oglas objavljen na osnovu ove odluke.

Vršilac dužnosti direktora Republičke direkcije za promet naoružanja i vojne opreme Dragan Kapetina rekao je da je Vlada Republike Srpske razmotrila informaciju o postupanju Ministarstva odbrane BiH u postupku prodaje sekundarnih sirovina koje su nastale uništavanjem municije i naoružanja – mesinga, gvožđa, čelika i aluminijuma.

„Vlada Srpske zadužila je Ministarstvo trgovine i turizma da ovu informaciju dostavi Savetu ministara BiH, Ministarstvu pravde BiH, Pravobranilaštvu BiH i Pravobranilaštvu Republike Srpske radi ocene sporne odluke i njenog stavljanja van snage. Vremena je malo, jer oglas o prodaji ističe 30. novembra“, rekao je Kapetina novinarima u Banjaluci.

On je ponovio da je za Republiku Srpsku odluka Ministarstva odbrane BiH o prodaji sekundarnih sirovina sporna u sadržaju i elementima koji je čine.

Izvor:srna.rs

Vesna Vukajlović