Stara Pazova opredelila 18,5 miliona dinara za zaštitu životne sredine

Foto-ilustracija: Pixabay

Za upravljanje otpadnim vodama u zgradama i građevinskim objektima na teritoriji opštine Stara Pazova u budžetu za ovu godinu opredeljeno je preko 18,5 miliona dinara, a u okviru aktivnosti koje se tiču zaštite životne sredine planirana je realizacija projekata koji omogućavaju izgradnju kanalizacione mreže na teritoriji opštine po Projektu javnog privatnog partnerstva.

Jedan od zadataka opštinskog rukovodstva u Staroj Pazovi je i realizacija programskih aktivnosti koje se tiču upravljanja zaštitom životne sredine, pre svega, pošumljavanja, uzimajući u obzir da je Vojvodina jedna od najmanje pošumljenih regija u Evropi i da Stara Pazova nije među tri opštine u Sremu u kojima je pošumljenost veća od 15 posto. U tu svrhu u opštinskoj kasi izdvojeno je dva miliona dinara.

I ove godine biće sprovedeni redovni tretmani zaprašivanje komaraca u svim opštinskim mestima uključujući i priobalje Dunava, belegišku Adu i kanal Budovar, a planirano je da se zaprašivanje vrši i sa zemlje i iz vazduha za šta je opredeljeno pet miliona dinara.

Pored toga, milion i po dinara namenjeno je i za realizaciju aktivnosti udruženja i organizacija sa teritorije opštine koje se bave zaštitom životne sredine, a žele da sprovedu različite programe iz delokruga ove oblasti.

izvor: rtv.rs

Sandra Jovićević