Stanovnici Sarajeva dobijaju plastenike

Vesti | Region | Održivi razvoj

Foto-ilustracija: Unsplash (Elee Vigil)

U sklopu projekta „Podrška poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji za nabavku plastenika“ Opština Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr Nedžadom Ajnadžićem, raspisala je i ove godine javni poziv za predaju zahteva za dodelu plastenika, koji je objavljen 30. januara 2020. godine u dnevnom listu „Oslobođenje“ i na internet stranici opštine www.centar.ba  i ostaje otvoren 15 dana.

Pravo na dodelu plastenika, površine 50 kvadratnih metara sa dodatnom opremom, imaju svi zainteresovani stanovnici opštine Centar koji poseduju, odnosno koji su zakonski korisnici poljoprivrednog zemljišta na području opštine pogodnog za plasteničku proizvodnju.

U javnom pozivu su navedeni kriterijumi koji nose određeni broj bodova. Osim vrednovanja pogodnosti zemljišta, dodatne bodove dobijaju nezaposlena lica, demobilisani borci, članovi uže porodice poginulih branitelja, ratni vojni invalidi, civilne žrtve rata, logoraši…

Kandidati koji su aplicirali i ispunili uslove iz prethodnog javnog poziva u 2019. godini imaju prednost i neće biti ponovo bodovani. Pravo na dodelu plastenika ne mogu ostvariti lica, kao ni njihovi članovi domaćinstava, koji su u ranijem periodu dobili plastenike od opštine, ministarstva, humanitarnih organizacija i dugih institucija.

Foto-ilustracija: Unsplash (Daniel Fazio)

U ovogodišnjem budžetu Opštine Centar obezbeđeno je 30.000 konvertibilnih maraka (oko 15.000 evra) za nabavku plastenika.

Odluku o dodeli plastenika donosi opštinski načelnik na predlog stručne komisije koja će izvršiti uvid na terenu i utvrditi pogodnost zemljišta za zasnivanje plasteničke proizvodnje, izvršiti bodovanje i predložiti kandidate za dodelu plastenika.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Opštini Centar (Mis Irbina 1), kontakt osobe su Imra Mulahuseinović Ramljak i Ajla Hadžalić, na telefon 033/562-512.

Izvor: Opština Centar Sarajevo