Šta je zajedničko ljubavi, sreći i mešancima?

Vesti | Srbija

Foto: ORCA

…Ne mogu se kupiti.

U nedelju, 4. marta 2018. godine, Organizacija za poštovanje i brigu o životinjama – ORCA,   organizovala   je   XIII   Veliku   godišnju   izložbu   pasa   mešanaca,   uz   podršku Kinološkog saveza i pomoć volontera. Izložba se održala na Beogradskom sajmu u Hali 1, u okviru Međunarodne izložbe pasa svih rasa – CACIB.  Održavanje izložbe podržala je FARMINA PET FOODS i njihov distributer Plus Plus hrana za pse.

Ove godine organizovali smo prvi u nizu susreta dece koja sakupljaju sličice albuma “Misija  prijatelja  životinja”.  Na  izložbi,  deca  su  imala   prilike  da  uz  druženje, razmene duplikate svojih sličica.  Album “Misija prijatelja životinja” nije običan album!  Nastao je u saradnji  Panini i ORCA i njime zajedno štitimo životinje u Srbiji! Kroz album, mališani na zabavan i edukativan način uče o životinjama, prirodi i njihovoj zaštiti, a kupovinom „sličica koje pomažu životinjama“ deca i njihovi roditelji, obezbeđuju 100.000 obroka za životinje kojima je to najpotrebnije.

Domaćin ovogodišnje izložbe bio je naš poznati voditelj Miloš Maksimović, a članovi žirija: Andrija Daković, veterinar i saradnik ORCA, Violeta Đokić, marketing menadžer FARMINA PET FOODS i Smiljana Popov, voditeljka emisije „Beograd za početnike“.

Žiri je dodelio sledeće titule: najkicoš, naumiljatija mešanka, najglansiji mešanac, najčupaviji mešanac, najklempaviji mešanac, najneposlušnija mešanka, najtalentovaniji mešanac, najlepši rep, najlepši par dete i ljubimac i pas najsličnijeg lika vlasnikovom.

Volonteri ORCA su psa Tošu, šestomesečno štene iz prihvatilišta Draževac koje je već prošlo kroz mnoge nedaće ali i dalje veselo vrti repićem, ovenčali zvanjem mešanca koji se njima najviše dopao.

Glavnu titulu – najmešanac 2018 – osvojila je kuja Marcela, koju vlasnica, Christa Keizer, opisuje kao belo-narandžasto krzno sa čupavim repom.

Važno je napomenuti da je događaj bio revija šarma i da nije bilo važno pobediti, već učestvovati!