Srpska pametna brojila za BiH

Srbija

pametna brojila naslovi.net

Kompanija „Meter&Control“ iz Beograda izdala je saopštenje u kome se navodi da je potpisala ugovor sa Brčko Distriktom u Bosni i Hercegovini o isporuci pametnih brojila, koncentratora, hardvera i softvera Centru upravljanja. Vrednost ugovora iznosi oko milion evra.

Direktor kompanije „Meter&Control“ izjavio je da je zadovoljan što su proizvodi ove kompanije našli široku primenu u regionu i izrazio nadu da će se proširiti i na celu Evropu.

Pametna brojila ove kompanije poseduju svetski priznati IDIS sertifikat, a omogućavaju da ih korisnici daljinski kontrolišu, kao i potrošnju električne energije. Imaju i mogućnost da u slučaju nestanka struje uz pomoć preraspodele napajanja omoguće korisniku ponovno dobijanje električne energije.

Kompanija „Meter&Control“ svoja pametna brojila predstavila je na devetom Savetovanju o elektrodistributivnim mrežama Srbije koje je održano u Vrnjačkoj banji od 22. do 26. septembra ove godine.

Inače, u Srbiji se početkom decembra ove godine očekuje da „Elektroprivreda Srbije“ raspiše tender za nabavku pametnih brojila. Vrednost tendera se procenjuje na oko 80 miliona evra, a implementacija projekta će trajati oko 7 godina i koštati oko 500 miliona evra.

Sandra Jovićević

foto: naslovi.net