Srbija ima najveći broj projekata u oblasti infrastrukture i energetike

Vesti | Srbija

 

Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je, na otvaranju samita ministara transporta Kine plus 16 – CIEZ i trećeg foruma gradonačelnika glavnih gradova zemalja učesnica u tom Mehanizmu saradnje, da je taj format saradnje veoma značajan za Srbiju.

– Već sedam godina taj format je svake godine sve snažniji i ima sve više načina kojima zemlje regiona ostvaruju saradnju sa Kinom, na dobrobit svih naših građana. Ponosni smo na sve što je do sada urađeno“, kazao je ministar rudarstva i energetike i nacionalni koordinator za saradnju Kine i CIEZ-a, Aleksandar Antić.

Srbija zahvaljujući snažnim prijateljskim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Kine Si Đinpinga ima najviše projekata u okviru Mehanizma saradnje Kine plus 16 zemalja centralne i istočne Evrope, izjavio je ministar energetike i nacionalni koordinator za saradnju Kine i CIEZ, Aleksandar Antić.

Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

On je istakao da treba da budemo zahvalni Kini i predsedniku Siju, koji je otvorio mogućnost tog oblika saradnje na bilateralnoj i multilateralnoj osnovi, ali i doprineo da sve zemlje u regionu mogu više da sarađuju i imaju više projekata.

Rekao je i da je, za region, posebno značajna globalna inicijativa Kine – Put svile.

Srbija treba da bude ponosna pošto imamo jednu od najznačajnijih uloga, kao posledica snažnih partnerskih i prijateljskih odnosa Vučića i Sija.

Srbija ima najveći broj projekata u oblasti infrastrukture i energetike.

Tako planiramo i da nastavimo, to je jedan od naših prioriteta“, naglasio je Antić.

Milisav Pajević