Srbija aktivna na implementaciji Agende Ujedinjenih nacija o održivom razvoju

Vesti | Održivi razvoj

 

Foto: Vlada Republike Srbije

Foto: Vlada Republike Srbije

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je juče sa zamenikom generalnog sekretara Konferencije UN o trgovini i razvoju (UNCTAD) Izabel Duran, koja je u Beogradu zvanično otvorila 39. regionalni kurs za zemlje u tranziciji.

Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog prve posete Duran Srbiji, koja predstavlja odličnu priliku za razgovore o mogućnostima unapređenja saradnje između naše zemlje i UNCTAD.

On se osvrnuo i na Okvir razvojnog partnerstva između Srbije i Ujedinjenih nacija za period od 2016. do 2020. godine, kojim su obuhvaćene i aktivnosti UNCTAD, u kontekstu njegovog doprinosa naporima Vlade Republike Srbije na unapređenju ključnih izazova u ekonomskoj, socijalnoj i ekološkoj sferi.

Takođe, Dačić je predstavio napore i aktivnosti Vlade na polju implementacije Agende Ujedinjenih nacija o održivom razvoju do 2030. godine, izrazivši uverenje da će UNCTAD, zajedno sa ostalim agencijama UN-a, nastaviti da doprinosi dostizanju ciljeva održivog razvoja u Srbiji.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo povodom uspešne saradnje između Republike Srbije i UNCTAD u organizovanju pomenutog regionalnog kursa, koji se četvrti put zaredom održava u Beogradu, u kontekstu značaja inicijative za unapređenje trgovinskih politika zemalja u tranziciji.

Milisav Pajević