Sprovode se programi obrazovanja za zaštitu prirode

Foto: Zavod za zaštitu prirode Srbije

U cilju upoznavanja raznovrsnosti obrazovnih programa koje realizuje Zavod za zaštitu prirode Srbije, studenti II godine andragogije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, nedavno su posetili Zavod.

Poseta je realizovana kao sastavni deo programa izbornog predmeta Obrazovanje za održivi razvoj, koji predaje prof. dr Violeta Orlović Lovren.

Studentima je rad na polju obrazovanja o zaštiti prirode, vrste, sadržaja i organizacione modele programa obrazovanja za i o zaštiti prirode, kroz mesto i ulogu andragoga u Zavodu, predstavila Nataša Panić, rukovodilac Grupe za obrazovno-izdavačku delatnost i komunikacije.

Foto: Zavod za zaštitu prirode Srbije

Tokom posete studenti su imali priliku da saznaju o svim oblastima rada Zavoda, obiđu izložbenu postavku „Zaštita prirode u Srbiji“ i upoznaju se sa bogatom izdavačkom delatnošću Zavoda.

Pored posete studenata andragogije, tokom protekle nedelje, u poseti Zavodu, u cilju upoznavanja aktivnosti u zaštiti naše prirodne baštine i obilaska stalne izložbene postavke „Zaštita prirode u Srbiji“, bili su i učenici srednje Hemijsko-poljoprivredne škole i osnovnih škola „Milan Rakić“ i „Branko Radičević“ iz Beograda.

Milisav Pajević