Španija želi da se upozna sa projektima Ministarstava zaštite životne sredine Srbije

Vesti | Srbija

 

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan je na marginama poslovnog foruma Španija–Srbija imao bilateralni susret sa državnom sekretarkom Ministarstva trgovine Španije i predsednicom španske agencije za izvoz i investicije (ICEKS) Šianom Mendes.

Tom prilikom je iskazana obostrana zainteresovanost za saradnju na zajedničkim projektima i predložena razmena poseta resornih ministarstava dve zemlje kako bi se konkretizovala saradnja u oblasti zaštite životne sredine.

Šiana Mendez je poručila da je biznis forum dobra osnova za saradnju Srbije i Španije, da je to pokazatelj da se svaka prilika koristi za unapređenje odnosa.

– Upoznaćemo se sa projektima Ministarstava zaštite životne sredine, projektima u oblasti građevine, kao i projektima planiranim u Beogradu, za koje smo zainteresovani, rekla je Mendes na svečanosti otvaranja prvog poslovnog foruma Španija-Srbija.

Ambasador Španije u Srbiji, Migul Fuertes ukazao je da dve zemlje imaju odlične političke odnose, zahvalio je Srbiji na podršci kuju je pružila Španiji u delikatnim političkim trenucima i naglasio: „Španija podržava Srbiju na putu ka EU, smatramo da je ona deo Evrope i da treba da bude u Evropskoj uniji. Veoma smo zadovoljni što organizujemo, prvi put, Poslovni forum u Srbiji, koja je naš prijatelj i saveznik“.

Milisav Pajević