Sombor usvojio izmene Programa sistematskog suzbijanja komaraca za 2019. godinu

Vesti | Srbija

Na danas održanoj 168. sednici Gradskog veća grada Sombora, kojom je predsedavao zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, gradski većnici su jednoglasno usvojili Predlog izmene Programa sistematskog suzbijanja komaraca za 2019. godinu.

Foto: Wikipedia

Uz predloženu izmenu Programa dostavljena je i izjava vet.spec. dr Milović Petra, lica određenog za vršenje nadzora nad sprovođenjem Programa suzbijanja komaraca na teritoriji Grada Sombora.

U istoj je navedeno da su radovi na suzbijanju komaraca u mesecima maju, junu i julu bili intenzivniji nego što je planirano za tekuću godinu, s obzirom na to da su meteorološki uslovi izuzetno pogodovali ubrzanom razvoju i investiciji komaraca koji se očekuju i u narednom periodu.

Dr Petar Milović vet.spec, je mišljenja da je u narednom periodu potrebno nastaviti sa tretmanom suzbijanja odraslih komaraca sa zemlje, jer se u nastavku sezone očekuje značajna brojnost odraslih jedinki, kao i da je saglasan sa Predlogom izmene plana sistematskog suzbijanja komaraca na teritoriji Grada Sombora za 2019. godinu za predloženu količinu radova, navodeći da će time biti omogućena kontrola brojnosti komaraca kao i kontrola širenja oboljenja kod kojih su komarci potencijalni prenosioci u predstojećem periodu na teritoriji Grada Sombora.

Milisav Pajević