Sombor raspisao dva javna poziva za podsticaj pčelarstva

Vesti | Hrana

Grad Sombor objavio je dva javna poziva namenjena poljoprivrednim proizvođačim koji se bave uzgojem pčela na teritoriji Grada Sombora, sa ciljem da se podstakne razvoj i unapredi pčelarstvo, pčelarska proizvodnja i proizvodnja meda.

Foto: pixabay

Prvi Кonkurs je za nabavku novih pčelinjih košnica i namenjen je registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima sa teritorije Grada Sombora koja se bave uzgojem pčela i proizvodnjom meda.

Ukupan iznos sredstava koje je obezbedio Grad Sombor za ovu namenu iznosi 371.520,00 dinara, a maksimalan iznos bespovratnih sredstava po prijavi iznosi 11.000,00 dinara.

Кonkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 15. avgustom ove godine.

Sve detalje Кonkursa za dodelu sredstava za nabavku novih pčelinjih košnica poljoprivrednim proizvođačima koji se bave uzgojem pčela na teritoriji Grada Sombora u 2019. godini i način prijave pogledajte ovde.

Foto: pixabay

Drugi Кonkurs je za razvoj pčelarstva kroz nabavku novih mašina i opreme za unapređenje pčelarske proizvodnje, a namenjen je registrovanim pčelarskim udruženjima sa teritorije Grada Sombora.

Za realizaciju Кonkursa grad je izdvojio sredstva u iznosu od 1.628.480,00 dinara, što je i maksimalan iznos po jednoj prijavi.

Кonkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 15. avgustom ove godine.

Sve detalje Кonkursa za dodelu sredstava za razvoj pčelarstva na teritoriji Grada Sombora u 2019. godini i način prijave pogledajte ovde.

Izvor: Grad Sombor

Milisav Pajević