Sledeće godine počinje realizacija projekta unapređenja zemljišta

Srbija

unep eko.minpolj.gov.rs

U utorak 25. novembra 2014. godine održan je sastanak između državnog sekretara Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođe Stane Božović i predstavnika Programa Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP). Na sastanku se razgovaralo o daljoj saradnji na realizaciji projekta Unapređenje međusektorskog upravljanja zemljištem kroz smanjenje pritisaka na zemljište i planiranja korišćenja zemljištem. Cilj projekta je smanjenje pritisaka na zemljište i podizanje ekološke svesti.

Gospođa Stana Božović na ovom sastanku podsetila je da je nedavno održan skrining o zaštiti životne sredine na kome je rečeno da će Evropska unija obezbediti 70 odsto sredstava za unapređenje oblasti zaštite životne sredine. Ona je istakla da je najviše novca potrebno za oblast voda, upravljanje otpadom i industrijsko zagađenje.

Inače, projekat Unapređenje međusektorskog upravljanja zemljištem kroz smanjenje pritisaka na zemljište i planiranje upravljanja zemljištem realizuje Program Ujedinjenih nacija za životnu sredinu i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. U toku je priprema projektne dokumentacije, a sredinom sledeće godine trebalo bi da se počne sa realizacijom projekta čije trajanje se procenjuje na 3 godine.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs