Školarci Blaca energetski efikasni

Foto: Milisav Pajević

Foto: Milisav Pajević

U OŠ „Stojan Novaković“ u Blacu organizacija Ambasadori održivog razvoja i životne sredine održala je radionicu na temu energetske efikasnosti.

 
Radionicu je izvela Aleksandra Mladenović, predsednica Ambasadora održivog razvoja i životne sredine koja je sa učenicima V razreda kroz igru i razgovor obradila ovu temu, dok je kao proizvod radionice nastao plakat koji ostao školi da se postavi na pano.

 
Organizacija Ambasadori održivog razvoja i životne sredine u partnerstvu sa javnim preduzećem „Elektroprivreda Srbije“, pokrenula je projekat „Energetska efikasnost u Eko-školama“.

 

Projekat ima za cilj podizanje svesti kod predškolaca, učenika osnovnih i srednjih škola, kao i studenata o važnosti i značaju energetske efikasnosti.

 

Eko-škole podrazumevaju mrežu škola i obrazovnih ustanova koje imaju za cilj da upravljaju zaštitom životne sredine i obrazuju mlade za održivi razvoj. Pristup koji ovaj projekat podržava je participativni pristup: kombinacija učenja i delovanja, što čini ovaj projekat idealnim za škole koje žele da se upuste u osmišljen put za poboljšanje životne sredine kako u školi i lokalnoj zajednici, tako i da utiču na živote mladih ljudi, školskog osoblja, porodice, lokalnih vlasti i NVO.

Milisav Pajević