Skijanje sa vrha Tromeđe Prokletija

Vesti | Turizam | Region

Letnja turistička sezona na Prokletijama i Plavu počinje skijanjem sa vrha Tromeđe gde se spajaju tri nacionalna parka i granice Babino Polje, Crne Gore, Srbije i Albanije.

Foto: JP Nacionalni parkovi Crne Gore

Planinarskim pohodom na Tromeđu (2.366 metara nadmorske visine) skijaši i borderi simbolično predaju planine na korišćenje planinarima i katunjanima sve do početka nove skijaške sezone.

Treći planinarski pohod „Tromeđa 2019“, Plav – Babino Polje, organizuju Opština Plav, Turistička organizacija Plav i Nacionalni park Prokletije, 1. maja.

Toga dana predviđene su različite aktivnosti u ovom zaštićenom prirodnom području: planinarenje, skijanje, snowboarding, fotosafari, paraglajding i degustacija sofre sa katuna.

Organizatori pohoda očekuju da će dolina Bogićevice biti mesto okupljanja i druženja planinara, skijaša i bordera, fotografa i svih ljubitelja prirode i planina.

Preko Bogićevice prolazi međunarodna planinarska staza „Vrhovi Balkana“ i biciklistička staza „TT3“.

U blizini je Hridsko jezero rezervat nacionalnog parka. Kružna tura, dužine 52 kilometra, Plav – Babino Polje -Bajrovića katun – Hridsko jezero – Bogićevica – Babino polje – Plav, idealna je za džip i fotosafari.

Milisav Pajević