Sinhronizacija kotla planirana za kraj januara

Srbija

sinhronizacija tent.rs

PD „Termoelektrane Nikola Tesla“ 6. januara 2015. godine usvojilo je novi termin plan prema kojem je 20. januara 2015. godine planirana potpala kotla za kretanje bloka, a 22. januara 2015. godine njegova prva sinhronizacija na mrežu. Ovo je odlučeno zbog toga što su pomereni rokovi za završetak radova na elektrofilterskom postrojenju bloka TENT A-3.

Direktor PD TENT gospodin Čedomir Ponoćko izrazio je nadu da će početak 2015. godine biti uspešan, odnosno da će revitalizacija bloka A-3 biti uspešno završena.

Direktor TENT A gospodin Mihailo Nikolić izjavio je da su svi problemi nastali u toku revitalizacije ovog bloka rešavani u hodu, a istakao je i dobru međusobnu saradnju investitora i izvođača radova.

Rukovodilac projekta revitalizacije bloka A-3 gospodin Sveto Dobrijević istakao je da su radovi na kotlovskom postrojenju uspešno okončani i da je sada u toku produvavanje cevnog sistema kotla.

Na sastanku je rečeno i da je nakon potpale kotla predviđeno produvavanje generatora i izvođenje turbine na 3000 obrtaja u minutu. Istaknuto je i da je vrednost projekta preko 75 miliona evra, kao i da je do sada isplaćeno nešto više preko 55 miliona evra.

Sandra Jovićević

foto: tent.rs