Sertifikat CO2 članicama Atlantik grupe

1seKompanija Sekopak je krajem prošle godine dodelila CO2 sertifikat članicama Atlantic Grupe, Grand Promu i Soko Štarku. Sertifikat se dodeljuje za učinak u smanjenju emisije CO2 u atmosferi, a na osnovu plasiranih i recikliranih količina ambalažnog otpada u 2014. godini. Današnjem uručenju sertifikata prisustvovali su gospođa Violeta Belanović Kokir direktorka Sekopaka, gospodin Andrej Bele generalni direktor strateškog poslovnog područja kafa Atlantic Grupe, gospodin Matijaž Vodopivec direktor strateškog poslovnog područja Slatko i Slano Atlantic Grupe, gospodin Vladimir Čupić direktor Predstavništva Atlantic Grupe za Srbiju, gospođa Marina Savić rukovodilac korporativnih komunikacija za Srbiju i Makedoniju i predstavnik Agencije za zaštitu životne sredine Srbije.

– Soko Štark je kompanija koja postoji već 90 godina, ravili su se kultni proizvodi kao Smoki, Bananica i drugi, ali mi smo postavili plan maksimalne zaštite životne sredine pošto više nije dovoljno ulagati samo u proizvode. To sprovodimo u tri pravca- projekti iz energetske efikasnosti, razvijanje svesti kod zaposlenih i unapređenje samih proizvoda, rekao je gospodin Matijaž Vodopivec i dodao da se ulaže mnogo u novu opremu i da je ušteda energije oko 25%. Kad su u pitanju otpadne vode, pri kraju su projekta koji tretira separaciju otpadnih voda. Gospodin Vodopivec je rekao i da Soko Štark ima oko 850 zaposlenih i da je edukacija konstantna i kad je u pitanju proizvodnja i ophođenje prema fabričkom pogonu, gašenju struje i slično.

Gospođa Violeta Belanović Kokir, direktorka Sekopaka istakla je da se ovih dana mnogo govori o emisiji gasova, o konferenciji COP21, ali da se otpad, kao ni ambalažni otpad ne dovodi u vezu sa pojavom emitovanja gasova.
– Čast je uručiti ovaj sertifikat Atlantic Grupi , zajedno smo od 2010.godine i važno je skloniti iz prirode sav taj otpad, a Sekopak je lider u upravljanju ambalažnim otpadom. Naša odgovornost je da ulažemo u separaciju otpada tamo gde nastaje-rekla je gospođa Belanović Kokir.

Vesna Vukajlović