Sedam opština u Vojvodini učestvuje u LEEN projektu

OTI_4685 (1)

U sredu 9. marta 2016. godine u klubu poslanika Skupštine AP Vojvodine potpisano je Pismo o namerama povodom uspostavljanja prve LEEN mreže u Vojvodini.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine gospodin Ištvan Pastor izjavio je da je energetska efikasnost veoma bitna za AP Vojvodinu, a podsetio je i da je pre 14 godina usvojen Plan privrednog razvoja Vojvodine gde je program energetske efikasnosti određen kao jedan od 10 programa na kojima bi trebalo zajednički raditi zbog poboljšanja energetske efikasnosti i privrednog razvoja. On je dodao da je realizacija ovog projekta veoma značajna, a naveo je i da je program energetske efikansosti rađen u saradnji sa nemačkim partnerima iz pokrajine Baden-Virtemberg.

Predsednik EIC „Teslianum“ gospođa Mirjana Prljević istakla je da je cilj projekta povećanje ukupnih kapaciteta opština za bavljenje procesom energetske efikasnosti, povećanje zaposlenosti i energetske efikasnosti.

Pismo o namerama povodom uspostavljanja prve LEEN mreže u AP Vojvodini potpisali su predstavnici opština Bačka Topola, Kanjiža, Senta, Vrbas, Bečej, Sremska Mitrovica, Šid i Stara Pazova sa predstavnikom nemačke kompanije LEEN gospodinom Mirkom Krakom. Cilj projekta je uspostavljanje što kvalitetnije ekonomsko-energetske strateške pozicije za privlačenje direktnih investicija, podizanje kvaliteta života u regionu Vojvodine i povećanje energetske efikasnosti.

Sandra Jovićević

foto: skupstinavojvodine.gov.rs