„Sat za našu planetu“ – Ugasite svetla!

Srbija

Sat za našu planetu Ugasite svetlaSvetski fond za prirodu (The World Wide Fund for Nature – WWF) i ove godine organizuje akciju „Sat za našu planetu“, kojoj se Srbija priključuje po šesti put.

29. marta sa početkom u 20:30h gradovi širom sveta isključiće svoja svetla na sat vremena kako bi pomogli u sprečavanju klimatskih promena. Ova akcija ima za cilj da motiviše građane da daju svoj doprinos očuvanju životne sredine i da smanje potrošnju prirodnih resursa.

Prošle godine u akciji su učestvovale 154 zemlje i preko 7 hiljada gradova. U Republici Srbiji u akciji je učestvovalo 60 gradova i opština, a akciju su podržali pojedinci, gradski sekretarijati, škole, ministarstva, kompanije i organizacije.

Ova ideja potekla je još 2004. godine, a prva ujedinjena svetska akcija pod nazivom „Sat za našu planetu“ održana je 29. marta 2008. godine u trajanju od 20h do 21h i tada je učestvovalo 35 zemalja i preko 400 gradova sveta.

Ove godine u Srbiji biće održane manifestacije povodom događaja „Sat za našu planetu“ na Trgu Republike u Beogradu, Trgu Slobode u Novom Sadu i na keju u Nišu.

Priključite se i ugasite svetla!

S.J.