Sastanak povodom revitalizacije bloka TENT A-3

Srbija

revitalizacija tent a tent.rs

U sredu 3. decembra 2014. godine održan je sastanak poslovodstva PD „TENT“ u vezi revitalizacije bloka TENT A-3. Sastanku su prisustvovali i predstavnici „Elektroprivrede Srbije“, izvođači radova i rukovodioci LOT-ova.

Direktor ovog projekta gospodin Mihailo Nikolić izjavio je da je 1. decembra 2014. godine obavljena hladna proba cevnog sistema kotla, dok se do kraja 2014. godine očekuje produvavanje cevnog sistema kotla kao preduslova za kretanje samog bloka.

Direktor Direkcije za proizvodnju JP EPS-a gospodin Zoran Božović istakao je da je revitalizacijom ovog agregata praktično promenjeno dve trećine bloka. On je dodao i da se nada da će početkom sledeće godine revitalizovani agregat biti pušten u rad.

Direktor PD „TENT“ gospodin Čedomir Ponoćko izjavio je da se revitalizacijom ovog bloka rešavaju dva ekološka problema – rekonstrukcijom elektrofiltera smanjuje se emisija praškastih materija ispod 50 miligrama po normalnom metru kubnom, dok će zamenom gorionika doći do smanjenja azotnih oksida.

Na sastanku je istaknuto i da vrednost ovog projekta iznosi oko 73 miliona evra, a da je do sada isplaćeno oko 55 miliona evra.

Sandra Jovićević

foto: tent.rs