Sastanak o Regionalnom centru za zbrinjavanje otpada u Smederevu

Srbija | Održivi razvoj

smederevo otpad eko.minpolj.gov.rs

U Smederevu je 10. februara 2015. godine održan sastanak o izgradnji Regionalnog centra za zbrinjavanje komunalnog otpada u braničevskom i podunavskom okrugu. Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstva zdravlja, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, kao i predstavnici braničevskog i podunavskog okruga i gradonačelnici Smedereva, Požarevca i Kovina.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović izjavila je da je izgradnja ovog regionalnog centra za zbrinjavanje otpada u skladu sa Zakonom o upravljanju otpadom i Nacionalnom strategijom upravljanja otpadom koja je doneta 2010. godine. Ona je istakla da resorno ministarstvo podržava ovaj projekat koji je ocenila kao jedan od prioritetnih.

Na sastanku je rečeno i da gradovi Smederevo, Požarevac i Kovin imaju potrebnu dokumentaciju za izgradnju regionalne deponije, kao i da Smederevo ima spremnu lokaciju za ovaj projekat. Izgradnjom ovog centra trebalo bi da bude rešen problem upravljanja otpadom za oko 400 hiljada stanovnika podunavskog i braničevskog okruga.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs